Boomgaard de Lekbongerd

Appel/perensap uit de Krimpenerwaard

 
Hoe is het appel/perensap geworden? 
We hebben met behulp van familie en vele vrijwilligers de appels en peren geplukt en vervoerd
naar de 'De Schulp' in Breukelen.
Deze heeft de sappen gepasteuriseerd en in onze eigen fles gedaan. 
 
Er zitten alleen appels en peren als ingrediënten in de sap.
Dit betekent dat er daadwerkelijk helemaal niets aan het sap wordt toegevoegd.
U proeft het fruit zo in de fles! Dat betekent ook dat het sap natuurtroebel is.
Dus even schudden voor gebruik.
 
Het sap ondergaat na het persen een korte warmtebehandeling (pasteurisatie).
In een ongeopende fles is het sap daardoor prima houdbaar (ook buiten de koeling).
Na opening slechts beperkt houdbaar in de koeling (ongeveer 4 á 6 dagen).
 
Doordat er sprake is van seizoensinvloeden kunnen smaak en kleur licht variëren.
Dat is de charme van een ambachtelijk bereid natuurproduct.